There was an error in this gadget

zalora

31 August 2011

sAlAm mErdEkA rAyA~

dah berlalu bulan Ramadhan..tiba pula bulan Syawal yang dinanti..
Mood ak…tak sabar nak beraya..nak bersembang dengan kawan-kawan..huhu..boleh bergosip sambil makan biskut raya rasa macam best lak.hehe…

Kebetulan raya pada tahun ni bersebelahan dengan tarikh merdeka iaitu 31 Ogos..tahun merdeka raya la..syiok lak dengar merdeka raya..boleh sambut merdeka sambil sambut hari raya..two in one..special la pulak..






Ape pun ak nak ucapkan Selamat Berhari Raya Maaf Zahir dan Batin..
Klau ade tersalah silap,terkasar bahasa,terkata,tergosip dan lain-lain..diharapkan maafkan la ye..

SALAM MERDEKA RAYA 1432 HIJRAH 2011

27 August 2011

Oh AdElE!!!! i♥YOU sO mUch!♥♥♥♥♥


The most likely song for me is Someone Like You...
She has an amazing voice..i love you Adele :)

Your voice like an angle..full of emotion..lots of love..
Its a heart breaking song..
makes other people felt the song alive..
At metrolyrics.com your song in Top 100 songs  :)

i love that..and the lyrics when you sing at this part,

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you, too
Don't forget me, I begged, I remember you said
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead

u Adele






16 August 2011

stOry ma hEArt~


best lak lagu ni..kebetulan ak blogwalking jumpa kat blog kawan ak..hee..sweet sangat..credit to Puan Husna :)



Starlit- Story In My Heart



 Starlit widget by XtraLyrics












14 August 2011

dIALOg mAtEmAtIk~

09/08/2011..
Ak menglibatkan diri dalam Dialog Mathematik yang dijalankan di Dewan Kuliah Utama..
Baru je sampai depan dewan terkapai kapai..kenapa cam ramai je lecturer ni..ow..rupenye nak kena daftar nama dulu..just sain sikit ikut nama kelas..dapat la sebekas kurma gan  pamplet majlis..

kurma dapat mase datang dengar taklimat :)


Dialog pun bermula..ape yang best ak suke penceramah yg suke cakap banyak tu..huu…tak mengantuk je kepala ni dengar dia citer macam-macam..
Dia ade story sikit pasal pelajar dia di UMS orang sabah..hidup susah..satu hari dorang cakap kat penceramah tu..dorang tak de komputer..Cuma ade kopi dengan pelita sahaja..bunyi cam lawak..tapi tu la keadaan pelajar penceramah tu..

Macam-macam lagi penceramah tu citer..yang buat ak tergelak besar,dia citer pasal bila soalan Math di tanya dalam bahasa inggeris..penceramah tu wat contoh kalau budak-budak nak jawab exam kalau di tanya ten plus ten ape jawapannya..penceramah tu pn bagi la jawapannya..ten plus ten equal ten ten ten..tembak…(hahahhaha…dah terbahak-bahak ak ni duk gelak..)tu la kelemahan sesetengah pelajar yang konfius gan soalan math bila ditukar bahasa inggeris..(credit to you Mr.Dr Sabri………..:))))

Ape pun ak enjoy sangat dengar taklimat tu..jap-jap je rase bosan sikit..huu..macam-macam tips berguna yang ak dapat(leh la wat tanam minat nak belajar math elok-elok..heee:D)..ni je ak dapat coret-coret sikit..hee..papai :p

04 August 2011

SUmA dAh bAlIk!!Ak pUn nAk bAlik kAmpUng jUgAk!!!:'(..sobsobsob

kenapa la kelas hari khamis habis pukul satu!!!
tensionnyeeerrr ak...
budak-budak kepoh kat umah ni awal-awal pagi lagi dah balik..
aku pun nak balik jugak!!!....

apakan daya..huuu

tak sabar nak rasa berbuka puasa kat umah.heee....
tak pela merasa sedikit kekurangan(kak-kak tak balik lagi :(.....hope before this Raya they coming home :)
tak sabar lak nak berkepoh-kepoh gan kak ak..(alamak..terlebih sudaa..maklum la bulan puasa :D hehe..)


waktu sekarang pukul 1:40pm..
duk tunggu arahan dari Nisa Arief tuk bertolak balik.heee
best lak dia nengok citer kat tv..ntah citer ape pun ak tak tahu.(mood:duk karang blog ha..:P)

so,ak beryoucam sementara tunggu balik kampung....(haha...tak der keje..)
hope you guys dapat berbuka puasa gan orang tersayang ye..(gan mak ayah haruslaaa kan...)
hee..




.

03 August 2011

SAlAm RAmAdhAn Al mUbArAk~ ^-^

Hari nie dh msuk hri ketiga puasa..
mood ngtk..bgn lambt lak pagi td..so xpegi klas Math5..
alaa..satu jam je..ade lagi lam 3jam la klau nk ponteng pn..
tapi bkn sengaja nk ponteng pn(tak terkejut..coz tdo lwt wt assigment math)huuu..
haa...
ni la kenangan puasa yg ak dpt pada awl bulan puasa ni..:(
sobsobsob...

mudah-mudahan lam bulan Ramadhan yg mulia ni amal ibadat diterima oleh Dia..
Ramadhan bkn shaja pada nama..

tak sempurna la bulan mulia ni klo tak menahan lapar,solat dan menunaikan solat terawih...
nikmatnya Ramadhan tahun ni klo ak leh wt terawih penuh mcm zaman sekolah dulu..

Ape pun.Ramadhan tahun ni ak merasa bersama-sama teman seumah sewa..
dorang masak dan ak cuma tolong-tolong(bukan malas..cuma tak pandai nk masak sangat..so tolong cam tu jela...huu..)
puasa kedua baru merasa pergi terawih(coz tak de dak umh yang nk teman..hu..alsan ak la plak)..
sekurangnya ak dpt merasa nikmat Ramadhan gn berterawih bersama-sama Mawar Berduri & Nurul Faziera..(Thanks Girl..^-^)


Hopefully..this Ramadhan full of Blessed for me...and also to muslim peoples outhere..^-^