There was an error in this gadget

zalora

14 August 2011

dIALOg mAtEmAtIk~

09/08/2011..
Ak menglibatkan diri dalam Dialog Mathematik yang dijalankan di Dewan Kuliah Utama..
Baru je sampai depan dewan terkapai kapai..kenapa cam ramai je lecturer ni..ow..rupenye nak kena daftar nama dulu..just sain sikit ikut nama kelas..dapat la sebekas kurma gan  pamplet majlis..

kurma dapat mase datang dengar taklimat :)


Dialog pun bermula..ape yang best ak suke penceramah yg suke cakap banyak tu..huu…tak mengantuk je kepala ni dengar dia citer macam-macam..
Dia ade story sikit pasal pelajar dia di UMS orang sabah..hidup susah..satu hari dorang cakap kat penceramah tu..dorang tak de komputer..Cuma ade kopi dengan pelita sahaja..bunyi cam lawak..tapi tu la keadaan pelajar penceramah tu..

Macam-macam lagi penceramah tu citer..yang buat ak tergelak besar,dia citer pasal bila soalan Math di tanya dalam bahasa inggeris..penceramah tu wat contoh kalau budak-budak nak jawab exam kalau di tanya ten plus ten ape jawapannya..penceramah tu pn bagi la jawapannya..ten plus ten equal ten ten ten..tembak…(hahahhaha…dah terbahak-bahak ak ni duk gelak..)tu la kelemahan sesetengah pelajar yang konfius gan soalan math bila ditukar bahasa inggeris..(credit to you Mr.Dr Sabri………..:))))

Ape pun ak enjoy sangat dengar taklimat tu..jap-jap je rase bosan sikit..huu..macam-macam tips berguna yang ak dapat(leh la wat tanam minat nak belajar math elok-elok..heee:D)..ni je ak dapat coret-coret sikit..hee..papai :p

No comments:

Post a Comment