There was an error in this gadget

zalora

20 October 2011

CAREER CLINIC


Semalam pegi kursus lagi ..kali ni pegi Career Clinic Program ..dianjurkan oleh Smart Academic ..
taklimat banyak pasal interview ..macamana nak pegi temuduga ..sama cam kursus Career Touch yang ak pegi hari tu.. program start pukul9 pagi ..ak lak datang pukul 11 pagi ..haha .. tak de la lewat sangat ...



Tepat pukul 11:15 pagi, ak dengan maju jayanya sampai dalam Dewan Besar PSMZA ..haha.. boleh tahan ramai yang datang ..ak dengan muka tak bersalah pegi duk kat kawan-kawan ak ..
Fuhh ..letih mata tahan mengantuk dengar taklimat ..mula la ak searching for WLAN network.. haha..bosan sangat .. ape lagi ..duk berWIFI la ak sepanjang taklimat tu sampai habis pukul4 petang.. hari yang amat bosan dan thanks to Azela Azizan sebab kita berjaya memecah rekod dengan memecah belahkan mereka-reka cipta password Dewan Besar PSMZA.. haha.. 

THANKS DEAR FRIEND

Ak tak pernah akan sesekali give up .. ak cuba yang terbaik ..bukan ak selindung ape-ape.. ak tak sorokkan kesedihan ak dalam gelak ketawa ak ..ak cuba jadi sape diri ak je.. malam ni duk chat skype gan dear friend ..jadi termenung lak bila dear friend tegur macam tu
“tpi pndai mu ttp mslh mu dgn ketawa mu kn?”




ak rasa diri ak tak macam tu ..persoalan yang amat besar bagi ak ..betul ke ak nampak macam tu .. urmm … dear friend ..so sorry… ak ni buat dear friend risau ..salah ak ..tapi ak tak mintak suma ni ..bagi ak suma ni dah tertullis ..ape yang patut ak buat usaha dan tawakal ..supaya sumanya lancar dan jadi seperti sepatutnya .. InsyAllah ..may Allah bless it…
minggu ni ak rasa ramai kawan-kawan ak bertanya.. pergi mana ye??ade prob ke??kemana menghilang?? I’m try to be good ,maybe be I’m not that good enough ..hope,I will do my best after this .. dear friend thanks for your advice ..i appreciate it.. lots of love …azrienah abd rahman J

12 October 2011

@('_____')@ TURN ON THE RADIO ~~

Rasa nak dengar radio je ..tapi radio ape ..selalu tu layan Hitz.fm je.. ni nak tukar mood la pulak ..ape kata layan Hot.fm pulak ..lama jugak tak layan siaran radio ni ..
Nak dengar secara online ..ni langkahnya ..hee..
klik pada link ni ..


Pegi kat Dengar ..Pastu klik kat Dengar online ..


Lepas link ni kuar ..klik kat KLIK SINI UNTUK DENGAR

Pastu kuar la live online radio hot fm ..boleh la dengar kat laptop sambil online FB ..hehe… 


selamat mencuba!! :)





♥Thanks for reading my entry♥

KELUARGA DTK DEC 2009

Inilah keluarga ak kat PSMZA …


Family yang tak berapa ramai sangat anak-anak.. haha..ni la anak-anak buah P.A yang bernama MADAM WEE SUEW SIA..
Kitaorang pernah jadi yang terbaik untuk MADAM.. tapi tak dalam semua pekara kitaorang boleh jadi yang terbaik.. WE’RE SORY MADAM.. Once MADAM pernah bangga dengan kitarong ..tapi pada bila sampai satu masa MADAM sangat sedih dan kecewa dengan kitaorang ..WE’RE NOT TRYING TO BE A LOSER ..we promise we will get the better achievement to make MADAM proud of us ..
long live DTK DEC 2009





MADAM ..during THE KONVOKESYEN 9TH 2012 AT PSMZA WE WILL GIVE YOU THE BLESSED OF OUR SUCCESS .. WHEN THE TEARS WORTH THAN A BILLIONS OF GOLD … J

05 October 2011

LAST RAMADHAN…

Beboo Gedix punya citer

Part I

Beboo Gedix : kasik meletup ini mercun (haha.. )

Part II

tu dia ...


Nasib tak jadi ape-ape masa main mercun tu ..haha.. kalau hilang tangan susah la pulak nak menghantar pegi hospital ..haha.. ni la kerja si Gedix masa bulan puasa baru ni.. bawak mercun pastu main depan rumah .. takde la bunyi meletup kuat .. Cuma kuar bunga api warna-warni je ..ni la si Gedix yang suka buat ..seberani-berani ak , ak cuma main mercun bawang je ..haha....
---End entry---

♥Thanks for reading my entry♥

ULAT BERBUKU-BUKU..

Baru ni ak pegi la join Cik Zela,Aiman dan Nick Syah pegi library..  
diorang study sikit-sikit pasal projek final diorang.. 
dan ak datang menyemak je.. haha… kelas batal.. 
ak tak tahu nak buat ape jadi ak pun buat rajin menjejak kaki pegi library.. haha
Dah sampai kat diorang bukan duk mengulatkan diri.. 
tapi duk mengecohkan diri dengan berborak- borak macam citer.. 
memang takde nampak macam ulat buku pun.. haha..
Pastu datang lak kawan-kawan Cik Zela duk mengecohkan sama-sama..haha...
diorang rancak duk bercerita pasal iphone apple..
 maklum la yang sorang tu pakai iphone 4.. tapi tak tahu banyak nak pakai aplikasi kat dalam phone tu..so, youtube la yang jadi cikgu dia lam bab cara pakai iphone tu..
Ak duk snap pic ni masa Cik Zela syok berPOSE’.. haha..

ni Cik Zela sedang muka berbuku..haha

tu Mr.Right dia..Nick Syah

Ade jugak la buku-buku yang sempat ak duk membelek..

Dummies sangat ekkk..haha

Isi penting yang telah ak jumpa untuk projek.. hee..
bla ..bla .. bla ....


Sepetang duk kat library pastu kitaorang balik.. Cik Zela seiring sejalan dengan Nick Syah(sedang CINTA la katakan) hahaha..

---End entry---

Harapkan pagar, pagar lupa padi….

Wth??
What wrongs with me??...minggu ni ak bad mood…susah betul kalau dah membantu tapi tak dibantu balik lepas tu..bukannya mengharap pun..tapi sepatutnya dah leh membantu..
kau yang namakan itu sahabat..tapi kau lupa ape itu sahabat..kau tak faham konsep ke ape?? 
Mungkin bagi kau sahabat ni macam lampin adik kau agaknya.. boleh main pakai buang..
Ayat tension ak merata-rata..kat blog,FB,Twitter…
Hadoi….ape la kau ni..ak nak menyumpah jadi tak kena lak dengan cara ak..
sekarang ak tengah dalam mood belajar menYABARkan diri..
ak mintak maaf sangat kat kawan-kawan yang ak kecewa kan..
sebab ak punya mood yang ketensionan korang tak leh nak outing sekali dengan ak..
Ni la akibat bila kita pilih sahabat..sahabat yang lupa padi..
ikut kau lah nak jadi padi untuk pagar mak limah ke..
ak dah tak kisah!  FULLSTOP! 

                      
Moody..  moody.. moody.. I need a rest..  
nak rest kan kepala hotak ak ni yang ketensionan sebab kau..
Ishhh!! Serba tak jadi kerja ak.. 
setakat ni jela kawan.. 
MALAS NAK MENGATA, CUMA NAK BERBICARA JE J
---End entry---

LENS OH LENS!!!

Dah demam lens pulak kawan-kawan ak ni…
Semua dah duk sibuk nak tempah lens gan ak..ak bukan jual lens..tapi tolong order je tuk diorang..hee..
Bab-bab lens ni memang kerja ak yang kena ambik tempah.sebabnya bermula gan ak jugak kawan-kawan ak berminat nak pakai lens..kat setahun lebih jugak ak pakai..tapi sekarang dah tak berminat nak pakai..terlalu leceh..kalau kena angin mula la rasa pedih je mata cam nak terkeluar biji mata..hahaha..
Lens yang selalu ak pilih untuk kawan-kawan ak selalunya ak ambik kat FB Corelle Shop..

CORELLE SHOP
               
banyak lens murah-murah kat situ...design pun banyak..last lens yang ak beli I fairy blue..cantik..tapi sayang rosak.so jawapannya ak koyak-koyakkan lens tu pastu buang..haha..tension jugak kalau beli lens pastu rosak..


I FAIRY BLUE

sekarang makin banyak lak kawan-kawan ak yang suka pakai lens..makin banyak jugak la ak kena oder lens tuk diorang..bila oder lens kerja ak duk pilih warna lens dengan design yang diorang nak..pastu kerja pg bank in duit si Ayu yu yang pergi buat..dulu dia tak pandai nak pergi bank in duit pakai mesin deposit..bila dah terjebak dengan lens baru dia pandai guna mesin tu..haha…sekarang dah jadi kerja dia bila nak oder lens..



Bagi ak pakai lens mata nampak cantik and no need sunglasses..tapi leceh..selalu nak kena cuci  gan jaga elok-elok…solution bagi cuci lens tu pun nak kena selalu tukar bila lam casing..sama dengan casing lens jugak..perlu tukar..memang leceh..tapi kalau dah biasa semua tu dah jadi small matter…
Nowdays,  girls looks beautiful in their lens.. no wonder la kalau gf korang pakai lens..  she looks beautiful in it  …right??
----End entry---

♥Thanks for reading my entry♥

Hah!! hahaha.....



Hah!!
p/s:Pas ni hajat tercapai..
wth???

7bebola Goku

Hahaha..
Ak jumpa pic ni kat salah sorang frend ak kat FB
Credit to Amieyz Gonzalez ..
Ade jugak yang ingat lagi bola dragon ball ni..haha
Ak la salah sorang peminat citer kartun tu..selalu je tak pegi sekolah bila hari Ahad..
Sampai Guru Besar pun leh komen kenapa la pelajar selalu kurang masa hari perhimpunan setiap kali hari Ahad..haha..
Last-last Guru Besar tu tahu jugak kenapa..
ni mesti sape-sape yang tak datang tu sebab tengok Dragon ball kan..”
Abis semua budak tegelak-gelak..agaknya Guru Besar tengok sekali kot..haha…
Kenangan ak masa sekolah dulu sebab tak pegi sekolah kes duk tengok citer kartun ni la yang selalu tak datang bila hari Ahad..hee…
----End entry----


I have no comment …hee…..

Hot issues but not that hot …haaha…








Nak marah pun buat ape kan …
tapi kalau ade yang tak berpuas hati boleh la disuarakan..
tapi bila dah disuarakan jadi isu lak..ade baik dengan buruk ..
tak semua orang suka..
harap-harap tahun depan lebih bagus dari yang ni..
takde la masuk aduan rakyat..kalau masuk pun tentang yang elok-elok je..hee..
ak sebagai student kat sini pun leh naik panas telinga baca..haha..
yang memahami tu bagus la..
agaknya masing-masing duk ukur baju kat badan sendiri..tapi baju sendiri koyak..
urmm….macam-macam orang macam-macam ragam..
Good or bad comment lot of people out there read it…
Mudah-mudahan semua ni dapat dijadikan iktibar..perbaiki ape yang terlebih atau terkurang :)
-------End entry-----

02 October 2011

last weekends

Hujung minggu yang lalu…….
Pagi yang sejuk-sejuk dah dengar budak-budak kecik bising bermain kat luar rumah Mawar Berduri ni..
Hee….Kg.Beoh-Gunong-Bachok_Kelantan :)
Bangun pagi je ak terus pegi basuh muka..pegi duk kat tangga rumah tengok budak-budak duk kejar itik..
Seronok lak tengok budak-budak main cam tu..haha…
Ape lagi..ak naik atas rumah pegi ambik kamera..suka lak leh tengok itik banyak-banyak kat depan rumah juna..heee…
Here some photos for my weekends :)





ikan sekila..haha..ak pun tak tahu ikan ape ni..

aemee'


itik-itik

MY HARI RAYA 2011



Tahun ini ak beraya kat Terengganu..raya tahun lepas kat johor..
Raya oh raya..yang cuma ade kat kepala ak..TART NENAS.haha
Ak sambut raya dengan kembar ak..MINA WAKA WAKA..
bePOSE ‘ sikit masa pagi raya tu..hehe..abang dah tengok pelik je..
ak menghar gai hari raya taun ni di sini..hari raya ketiga baru pergi beraya rumah LYSA RADZI
kepoh jugak pegi beraya rumah dia..macam-macam borak..yang paling ak suka bila dating rumah lisa..bila boleh main kucing dia..PUTEH..hee…comel sangat..
disini ak selitkan sikit kenangan raya tahun ni..hee..papai :-)