There was an error in this gadget

zalora

21 November 2011

TAK SUKA !



Incoming textienah maru maru
Kat mana lak dia tahu nama fb ak ni .. tak payah reply lagi la mesej tu ..buat tak tahu je dulu ..
Lalala ….. ding!ding!ding! siapa pulak cal ni ..ow ..dia cal ..angkat tak payah?angkat ??

Cakap punya cakap … ak pun tanya la dia ..tahu dari siapa ek nama tu …
Dia cakap dah nama orang tersohor ..haish!! … lisa surihani lagi tersohor la ....

Part ni buat ak tak suka ..nak adjust lak ..saya TAK berMINAT la ..
sila adjust orang lain pulak ..haha …

♥ Thanks for reading my entry ♥

Study ~


Saya study ..minggu ni last paper exam ..betul-betul study minggu ni ..paper  takde lap satu hari ..hari nie exam, esok pn ade exam lagi ..penat tu ..tidur pun tak menentu .. makan lagi la ..hujan-hujan malas nak kuar  ..jenis yang  tak suka sejuk memang macam ni .. haha ..tapi suka mandi tau ..tak suka sejuk tak semestinya tak mandi .. hehe …
saja nak typing sikit ..rest kan otak ni ..penat jugak membaca dan menulis ..lagi-lagi nak kena hafal ..something that I got to fight .. kambate !!

Study sambil dengar radio ok jugak .. penat layan buku leh layan lagu ..haha .. saya selalu NANO ..
haha ..tapi hari ni ade kawan cakap saya seorang yang senyap ..maybe kot saya jenis itu ..haha ..diri sendiri pun tak tahu perangai camana .. whatever la ..tapi yang kawan gan saya, saya suka diaorang happy .. saya happy ,diaorang happy ..nice kan macam tu ..hehe .. J



♥ Thanks for reading my entry ♥

12 November 2011

Adobe Photoshop CS5 ..





FINALLY ….. 
ak berjaya install cs5 ni ..haha ..hasil usaha ak sendiri ..bukan pakai cd ..
tapi pakai download CS5 tu kat blog abg ni ..haha ..credit to WAN HAZEL ..
korang pun nak ..boleh-boleh ..
klik saja kat sini ye .. blog WAN HAZEL


♥ Thanks for reading my entry ♥

09 November 2011

Online Photo Editing ..

nak edit photo bagi cantik?? nampak kreatif ?? wat photo collage ?? 




kat sini dah tersenarai kat Online Photo Editing ni ..so korang boleh nak pakai yang mana satu
4. PicArtia
8. Dumpr
21. Picnik
22. JpgFun
27. Create your own Wired Cover
28. Pizap
29. Blingee
and etc ....

..klik je kat sini ----> Editing Photos


♥ Thanks for reading my entry ♥

FINAL OH FINAL ..

Now you came again ..
tension nyer …camana nak start study ni ..study group or study sorang-sorang lagi bagus …study dirumah atau study dirumah sewa lagi best ..
semua macam tak kena je ..kena tak kena got to go five paper this sem ..
wish me luck peoples ..buku oh buku .. tolong ak kali ni yer.. masuk lam kepala ak dan duduk elok-elok ..keluar segala-galanya bila jumpa soalan nanti ye ..hadoi ..tensionyer mak !..
mudah-mudahan ak boleh lakukan yang terbaik dan makes my all loving person in my life proud  of me ..
It’s hard to believe the failure but failure teach us to make better than others ..isn’t true ?? ..i like the words.. hehe ..
Kambate to me .. 

♥ Thanks for reading my entry ♥

THE CHALLENGER MUAY THAI

ak sangat-sangat berminat menonton rancangan ni kat AXN ..


bukan sebab aktiviti ekstrem tu ..huhu ..just sebab nak tengok MOHD FAIZAL RAMLI wakil Malaysia tu mara sampai final ..
best pulak bila tengok aksi muay thai ni ..ak ingatkan cuma dekat Negara Thailand sahaja yang tahu muay thai ..rupanya dah sampai kat pelosok Negara yang tahu pasal martial arts ni …
hebat kan .. agak-agak muay thai versi perempuan ade jugak ke ??makes me wonder lak ..hee..
These  are the 16 contestant came from around the world ..ade yang dah kena kick-out ..apepun diaorang tetap hebat dengan skills masing-masing ..The best knee ..The best kick ..hebatkan …huhu


hope wakil Malaysia leh jadi juara ..hee ..kalau takde rezeki nak buat camana kan ..
these are the cool man ever ..haks haks …


the winner will wins a gold belt medal ..the ultimate title of Muaythai World Champion and the grand prize of US$100,000 ..
more info about this show click here --> challenger muaythai at AXN


♥ Thanks for reading my entry ♥

08 November 2011

LIKE My PICTURE on FACEBOOK ..

 DEAR PEOPLE ...
              I need your vote by a click  ..
just like my photo by clicking LIKE ..
thanks for your vote ..
here I would like to thank the people that already LIKE my photo..
THANK YOU SO MUCH ....


KHALILAH WAJIHAH
SOFIA NAZLEE
NUR ATHIRAH
TEDDY PINK
BKN PATNAM PATNAM
MAWAR BERDURI
AYIM OK JERR
MOHD AFFIRA
SAYE FAIZAL PEZA 
NUR NAJWA ZAHARI

you also can help me voting by CLICK HERE..just click my name below

♥Thanks for reading my entry♥

05 November 2011

Salam Aidiladha..

6hb November 2011 ..Selamat Hari Raya Aidiladha bagi yang beragama Islam ..
Mudah-mudahan cuti pada Hari Raya Aidiladha ni dapat mengeratkan silahturrahim sesame rukun tetangga ..

Aidiladha disambut pada hari ke sepuluh, sebelas, dua belas dan tiga belas bulan Zulhijjah setiap tahun..
keistimewaan Aidiladha dan Hari Tasyrik ialah ibadat korban..



Ibadat korban ini hanya boleh dilakukan dalam empat hari iaitu bermula waktu selepas khatib menyampaikan khutbah Aidiladha sehingga sebelum tenggelam matahari pada hari ke-13 Zulhijah..

Hari Raya Korban jatuh pada hari kesepuluh pada bulan Zulhijjah, bulan terakhir pada kalender Hijrah Islam .. 10 Zulhijjah merupakan tarikh penting dalam sejarah Islam di mana Nabi Adam dan isterinya Hawa dikeluarkan dari syurga dan diturunkan ke bumi sebelum berjumpa di padang Arafah, di luar bandar Mekah.


Selamat Menyambut Aidiladha ..

♥Thanks for reading my entry♥

04 November 2011

Oh Cameron!!

Rindunya nak pegi jejalan kat Cameron Highlands ..last pegi 2tahun lepas ..alang-alang pegi ambik barang-barang Kakak kat rumah sewa kat Seri Iskandar ..Otw balik rumah my family singgah kat Cameron …sejuk betul kat situ ..my mum beli sayur-sayuran banyak je ..i hate vegetables .. hee.. tak suka makan sayur ..rasa pahit je ..hehe..mum beli  untuk bagi kat mak cik dan buat masak ..


sayur-sayuran

kat Brinchang memang ramai orang ..apa yang best Abang ajak kutip strawberry ..boleh cari sendiri yang besar dan segar-segar ..i love that berrys ..masam-masam manis ..sukerr… hee..tak lupa kat kawan-kawan ..diaorang dapat ole-ole lolipop strawberry ..hehe ..

petik strawberry


nyum nyum :D


 Abang belanja bantal strawberry ..selalu buat letak kepala.. bila tidur lentok giler ..haha ..till now ade lagi bantal tu ..Cuma sedikit busuk je ..haha..

my strawberry pillow's ..

Anyway …rindu nak jejalan kat Cameron lagi ..

♥Thanks for reading my entry♥