There was an error in this gadget

zalora

09 January 2015

Tahun Baru 2015 bersamaan 1436H/1437H


Alhamdulillah.. a step a year.. satu post untuk satu tahun.. mood malas nak menaip.. Azam tahun ni takde ye.. azam yang tahun lepas pun rasa sama je.. hihi.. In shaa Allah tahun ni nak start puasa sunat setiap hari Isnin dan Khamis.. Mudah-mudahan diberi kesihatan sihat dan boleh berpuasa. Kenapa pilih berpuasa?? sebab dengan berpuasa kita boleh jaga iman kita. Iman pun ade naik ade turun. So, cara nak jaga eloklah dengan berpuasa. :)

In sha Allah.. tahun depan tahun akhir ijazah.. Banyak lagi nak kejar lepas habis belajar. Kerjaya pun belum tentu dapat yang sesuai. Mudah-mudahan dipermudahkan. Apapun, tahun ni dapat main dengan anak sedara. Baru lahir 30hb Disember 2014. Nama diberi Muhammad Haiqal Mikhail. MashAllah cantik namanya. Mudah-mudah hero kurniaan Allah ini membesar dan menjaga kedua orang tuanya. Aminn..

Mood final exam sekarang.. dah nak masuk semester baru. Rasa sekejap je masa berlalu. yelah, people changes. Ada kawan yang datang dan ada kawan yang pergi. Apapun, pekara positif perlu kita fikir. Sape nak hidup dalam keadaan stress. Mendoakan yang baik-baik lagi bagus. hihi..

Akhir kata.. rasa nak aktif blogging balik.. nak share stories dan komen-komen membangun.. haha.. Azam sebenar tahun ni ialah nak jadi seorang positif. Berpositif dalam semua pekara. Dah tak nak bernegatif. Nak jauhi depress.. haha.. sape nak cepat tua dengan hidup depress.. Done. Assalamualaikum.. :)